Entitats organitzadores

Societat Valenciana d'Ornitologia La Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO) és una ONG de caràcter no lucratiu, l’objectiu prioritari de la qual se centra en l’estudi científic de les aus per a col·laborar en la seua conservació i la dels seus hàbitats. La SVO es va fundar l’any 1994. Hui som una Societat en constant creixement i formada per membres pertanyents a àmbits professionals molt diversos, molts d’ells/es amb una dilatada experiència en el camp de l’ornitologia.

Societat Ornitològica de Menorca (SOM) La SOM, Societat Ornitològica de Menorca, es va crear l’any 2000 com a resposta a la inquietud de molt aficionats a l’observació de les aus i, sobretot, per unificar esforços entre tots els ornitòlegs que han fet o fan feina a Menorca dins d'aquest camp . Els objectius de la Societat són l’estudi, la divulgació i la protecció de les aus a Menorca.

Institut Català d'Ornitologia (ICO) L'ICO és una associació que es dedica a l’estudi i seguiment dels ocells i els seus hàbitats amb l’objectiu d’obtenir informació sòlida i imparcial que contribueixi significativament en les polítiques de conservació de la biodiversitat.

Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) El GOB és una associació constituïda l'any 1973 l'objectiu principal de la qual és la millora i conservació de les condicions mediambientals de les Illes Balears per tal d’aconseguir un entorn de sostenibilitat ecològica i social. Entre els seus fins hi ha l'estudi, la divulgació i la defensa de la natura, així com la sensibilització i educació ambiental de la societat.

Groupe Ornithologique du Roussillon El Grup Ornitològic del Rosselló és una associació que té com a objectiu el seguiment i la protecció de la fauna i dels seus hàbitats a Catalunya Nord i zones frontereres. Creat l'any 1990, el GOR participa també en la gestió i la conservació dels espais naturals i actua per a la sensibilització del gran públic i dels escolars.

Institut d'Estudis Catalans - Delegació de l'Alguer L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) és un centre de recerca cientificotecnològica i humanística que assumeix, entre les sues funcions principals, també aquella d’Acadèmia de la Llengua Catalana. Té la seu principal en la ciutat de Barcelona, i és present amb delegacions en diversos territoris de llengua catalana, entre els quals, l’Alguer. Aquesta delegació és nada el 2016, i a partir del 2018 té la seu al Palau Serra, al centre històric de l’Alguer, en un espai posat a disposició de l’administració municipal. El seu objectiu principal és contribuir al potenciament de l’ús del català de l’Alguer i reforçar les relacions culturals i acadèmiques entre Sardenya i els territoris de llengua catalana.

Grup AU El Grup AU és una associació que es dedica, des de l'any 1987, a l’estudi i seguiment dels ocells i els seus hàbitats i a la divulgació didàctica entre escolars. L’objectiu, a més d’obtenir informació sòlida i imparcial que contribueixi significativament en les polítiques de conservació de la biodiversitat, és crear actituds de respecte i de gaudi a territoris on les relacions de les persones amb les aus han sigut i són poc ortodoxes.

Universitat d'Alacant La Universitat d'Alacant va ser creada l'octubre del 1979 sobre l'estructura del Centre d'Estudis Universitaris (CEU), que havia començat a funcionar el 1968. Alacant recuperava, així, els estudis universitaris suspesos el 1834. La Universitat d'Alacant té una llarga trajectòria docent, investigadora i transferència de coneixement. És per mi un honor poder representar-la en els anys vinents. Són molts els reptes que cal emprendre. El primer, consolidar allò aconseguit des de la seva creació; i el segon, avançar cap a una universitat del segle XXI on la transformació digital, la transició ecològica, la igualtat d'oportunitats i la valoració de l'educació superior i de la investigació, marcaran les polítiques generals i també les universitàries. La Universitat d'Alacant sempre ha estat un referent al nostre entorn, tant en extensió universitària i cultura com en internacionalització i vertebració del territori.

Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA) El Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA) és un organisme de l'Institut d'Estudis Andorrans que es dedica a la recerca en aquells temes que envolten la muntanya i que són d'especial interès per a Andorra. Els principals temes de recerca són la neu i les allaus, la cartografia de muntanya, la geologia i la geomorfologia, els riscos geològics, els recursos hídrics nivals, la climatologia de muntanya, la flora i la fauna d'alta muntanya, les ciències forestals i el pastoralisme, entre d'altres. El CENMA també genera i centralitza dades que serveixen després per alimentar els diferents projectes de recerca.